17 ℃

Rellende jongeren in Frankrijk gehinderd door Tour de France-rijders

Rellende jongeren in Frankrijk gehinderd door Tour de France-rijders
Foto: Alexandros Michailidis / Franck Camhi / Eugene Onischenko / Milkovasa / Shutterstock.com

In de Franse stad Bayonne zijn rellende jongeren maandag gehinderd door een groep wielrenners. De jongeren wilden net een punt maken, toen ze hinderlijk in de weg werden gezeten door wielrenners die bezig waren met de derde etappe van de Tour de France.

Inwoners van Bayonne hebben geen goed woord over voor het gedrag van de wielrenners. “Jongeren in het hele land protesteren al dagen tegen politiegeweld door onder meer winkels te plunderen en vernielingen aan te richten, maar daar hielden de wielrenners geen enkele rekening mee. Het peloton reed dwars door de groep relschoppers heen”, moppert een buurtbewoner.

Volgens de rellende jongeren is de organisatie van de Tour de France verantwoordelijk voor het incident. “Hoe kunnen ze hier nou een wielerwedstrijd organiseren, terwijl wij hier aan het rellen zijn?”, vraagt een van de jongeren zich af. “Eerder zat de politie ons ook al dwars. Wij willen best gebruikmaken van ons demonstratierecht, maar op deze manier wordt het ons wel verdomd lastig gemaakt.”

 
Deel dit artikel: