23 ℃

Reizigers van testvakantie in Griekenland aangekomen: “Superleuk om de koning te ontmoeten!”

Foto: Mario Hagen / ESB Professional / Shutterstock.com / RVD / Paul Tolenaar

De groep reizigers die op testvakantie mag naar Griekenland is aangekomen in het land van bestemming. Bij aankomst werden ze ontvangen door onze koning.

Uit maar liefst 25.000 geïnteresseerden is een groepje bofkonten gekozen voor een proefvakantie. Daaruit moet blijken of Nederlanders weer veilig naar het buitenland op vakantie kunnen. De 189 vakantievierders kwamen vanochtend aan op het Griekse eiland Rhodos. De groep werd daar opgewacht door de koning Willem-Alexander.

Ilse Kanters uit Ouddorp jubelde het uit, toen ze de koning onderaan de vliegtuigtrap zag staan: “Ik vind het een enorme eer. En het is echt geweldig om te zien dat onze koning al een mooie bruine teint heeft. Alsof hij al maanden in Griekenland zit. En ook al was het nog vroeg op de dag, het was wel heel duidelijk dat hij al aardig wat biertjes achter de kiezen had. Geen enkel probleem natuurlijk. De koning mag ook weleens een verzetje hebben. Dat kan helemaal geen kwaad.”

Ilse’s vriend Maarten beaamt dat volmondig: “Heerlijk om onze koning zo losjes te zien. Ook mooi was dat hij, ondanks dat hij al een paar drankjes had gedronken, toch nog een enorm verantwoordelijkheidsgevoel had. Zo stapte hij hoogstpersoonlijk achter het stuur van onze bus om ons veilig en wel naar het hotel te brengen.”

 
Deel dit artikel: