16 ℃

Reizigers intercity Amsterdam – Utrecht ongedeerd

Bij twee ernstige spoorwegongevallen vielen in de afgelopen dagen zeker 90 doden en bijna 200 gewonden. De NS liet zondagochtend zien dat het ook anders kan.

trein-nederlandse-spoorwegen-coupeBij de Groningse plaats Winsum botste vrijdag nog een trein van Arriva op een melktankwagen. Elf reizigers moesten naar het ziekenhuis en nog eens 35 mensen raakten lichtgewond. Zaterdag vielen bij een treinongeluk in India zeker 90 doden en 150 gewonden. Beide ongelukken maakten maar weer eens duidelijk dat reizen per trein niet zonder risico is.

Het kan echter ook anders. Een treinrit van Amsterdam naar Utrecht verliep zondagochtend zonder problemen. De intercity vertrok om 09:08 vanuit station Amsterdam Centraal en arriveerde om 09:35 op spoor 18 van het Centraal Station in Utrecht. Bij de reis is niemand gewond geraakt.

Reizigersorganisatie OVnu heeft de NS inmiddels met de geslaagde rit gefeliciteerd. “Een knap staaltje stuurmanskunst van de machinist”, zegt woordvoerder Steven Geerdijk. “Zo’n intercity haalt op rechte stukken toch een snelheid van 140 kilometer per uur. We mogen van geluk spreken dat iedereen ongedeerd de trein heeft kunnen verlaten. Dit had heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: