21 ℃

Reislustige ouders blij met Kinderasiel Drenthe

Het is druk in Kinderasiel Drenthe. Het asiel vangt deze maand ruim 150 kinderen op van ouders die liever alleen op vakantie gaan. “We wisten wel dat er behoefte was aan een kinderasiel, maar we hadden niet gerekend op zo’n groot succes”, zegt manager Marion Dissels enthousiast.

kinderasielHet Kinderasiel vangt kinderen van 0 tot en met 12 jaar op in het voormalige cellencomplex bij Hoogeveen. “We hebben voor de zomervakantie hard gewerkt om het gebouw kindvriendelijk te maken”, vertelt Dissels. “De tralies hebben nu vrolijke kleurtjes en op de luchtplaats is een schommel geplaatst. De hele maand augustus is al volgeboekt. Eigenlijk kunnen we hier maximaal 50 kinderen kwijt, maar we hebben er nu drie keer zoveel.”

Volgens Dissels kunnen ouders hun kind met een gerust hart in het Kinderasiel achterlaten. “De kinderen komen hier niets tekort. We hebben ruime hokken en alle kinderen krijgen ’s morgens pap. De ouders kunnen lekker van hun vakantie genieten, terwijl de kinderen hier veilig zijn opgeborgen.”

Rick en Suzanne Jachters brachten hun zoontje Tim naar het Kinderasiel. “Half september halen we hem weer op. Voor ons is dit echt een uitkomst. We gaan zes weken naar China en we laten onze reis liever niet verpesten door een jankend kind.”

 
Deel dit artikel: