19 ℃

Reikimeesters kunnen kosmische energierekening niet meer betalen

Reikimeesters kunnen kosmische energierekening niet meer betalen
Foto: Samuel Perales / Shutterstock.com

Veel bedrijven in de reikibranche laten het licht in de komende week uit. Met kaarsjes wordt erop gewezen dat veel reikimeesters in nood zijn vanwege de stijgende prijzen van kosmische energie.

In de afgelopen maanden is de prijs van kosmische energie met maar liefst 300 procent gestegen. “Per behandeling verbruik ik zo’n 23 kilowatt aan kosmische energie. Dat is gewoon niet meer op te brengen”, zegt reikimeester Bart Wakkerman (44).

Het kabinet komt mkb-bedrijven tegemoet die veel energie gebruiken en gebukt gaan onder de torenhoge energieprijzen. “Maar daarbij gaat het enkel om gas en elektriciteit. Bedrijven die veel kosmische energie verbruiken, vallen net buiten de boot”, zucht Wakkerman.

“Meer dan de helft van mijn omzet gaat op aan kosmische energie. Er blijft bijna niks over. Het is echt oneerlijk. Vanmorgen kwam hier een mevrouw met heel smerige chakra’s. Sorry, maar dan moet ik ‘nee’ zeggen. Een reikibehandeling zou voor haar veel te duur worden.”

Volgens Wakkerman is de hele reikibranche in nood vanwege de hoge prijs voor kosmische energie: “Ik ken reikimeesters die vanwege de kosten al zijn overgestapt op edelsteentherapie. Maar met dat soort kwakzalverij wil ik niks te maken hebben.”

 
Deel dit artikel: