13 ℃

Regen trekt over Nederland, omvang schade nog onduidelijk

Regen trekt over Nederland, omvang schade nog onduidelijk
Foto: Montypeter / Shutterstock.com

UTRECHT - Grote delen van Nederland zijn maandagmiddag getroffen door regenbuien. Niet alleen in de provincies Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Brabant, en Drenthe regende het, maar ook in Gelderland, Limburg, Groningen, Zeeland en Overijssel.

De brandweer ontving maandagochtend rond negen uur de eerste meldingen over regen in Zeeland. Kort daarop kwamen ook uit andere delen van het land berichten over regen. Omdat het niet alleen regende, maar ook waaide, moest op Schiphol een groot aantal vluchten worden geannuleerd. Ook veel treinen konden vanwege de nattigheid niet rijden. “Ik heb in mijn 17 maanden bij de NS veel meegemaakt, maar dit nog nooit”, aldus een aangeslagen NS-directeur Wouter Koolmees.

Hoeveel schade de regen heeft aangericht, is volgens de Branchevereniging Verzekeraars en Assuradeuren (BVA) nog niet te zeggen. “Pas als het echt droog is, kunnen we de balans opmaken”, zegt woordvoerder Paul Hüttenkäse. “We verwachten in de komende dagen nog veel schademeldingen, bijvoorbeeld van mensen die tijdens de buien een televisie of andere elektronische apparatuur buiten hadden staan.”

 
Deel dit artikel: