14 ℃

Red Bull wil ook personenauto’s gaan maken: “Consument waardeert onze betrouwbaarheid”

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Na jarenlang alleen Formule 1-auto’s te hebben gebouwd, overweegt Red Bull Racing nu de overstap naar de consumentenmarkt. De eerste Red Bull personenauto zou volgend jaar al op de markt moeten komen.

“Onze RB18 staat bekend om zijn ongekende betrouwbaarheid. Na al die jaren kunnen we rustig zeggen dat wij het bouwen van auto’s volledig in de vingers hebben. Die kennis en ervaring kunnen we ook inzetten bij het ontwerp van een personenauto”, laat het bedrijf weten.

Volgens Red Bull zijn de vereisten op het circuit en op de openbare weg globaal hetzelfde: “Op het circuit, maar ook op de openbare weg, moet je kunnen vertrouwen op een oerdegelijke machine die je nooit in de steek laat. En dat is precies waar Red Bull om bekend staat. Max Verstappen heeft al kunnen profiteren van onze sublieme kwaliteit en de gewone consument wil dat ook.”

Maar verwacht van Red Bull geen goedkoop boodschappenautootje, verduidelijkt de woordvoerder: “We willen ons vooral richten op het topsegment. Ik denk dat we heel goed de concurrentie met Ferrari aankunnen. Op het circuit zijn we al superieur, dus waarom niet ook op de openbare weg?”

 
Deel dit artikel: