Grote ambities

Red Bull Racing wil nog dit jaar goed functionerende raceauto

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com

Een auto waarmee een hele Grand Prix kan worden uitgereden, zonder rook of andere gevaarlijke defecten. Voor Red Bull Racing is dat een droom die, als alles goed gaat, nog dit jaar realiteit wordt. 

Als het aan teambaas Christian Horner ligt, moet Max Verstappen al over enkele maanden kunnen meekomen met de rest. “Een auto van Red Bull, maar dan met een vergelijkbare betrouwbaarheid als de auto’s van de andere teams. Dat klinkt nu nog als science fiction, maar achter de schermen wordt er al hard aan gewerkt”, verklapt Horner.

“De auto van de toekomst begint niet zomaar te roken en valt niet ineens stil. Je zou er – bij wijze van spreken – een hele race mee uit kunnen rijden. Een beetje zoals een Ferrari, maar dan met een Red Bull-logo erop”, droomt Horner.

Maar voor het zover is, moet er nog heel veel gebeuren. Horner: “Elk onderdeeltje moet worden bekeken, afgekeurd en gerepareerd. Dat is een enorme klus, maar we gaan ervoor. Uiteindelijk gaat het maar om één ding: Max Verstappen over de finishlijn krijgen. Ik geloof echt dat dat mogelijk is.”

 
Deel dit artikel: