15 ℃

Recordpoging lantaarnpaalvriezen geslaagd

Drie dagen zat Jonas Bergman (41) uit Purmerend met zijn tong aan een lantaarnpaal vastgevroren. Hij hield vol tot zijn tong door dooi op een natuurlijke manier losliet. Bergman zette op deze manier het wereldrecord lantaarnpaalvriezen op zijn naam. Hij is bijzonder trots op zijn prestatie.

tong-lantaarnpaal

Foto: YT CC

De nachten, waarin het volop vroor, waren het zwaarst. “Gelukkig bracht mijn moeder elke avond een lekker warme deken. Overdag was het beter vol te houden. Er liepen dan mensen langs en af en toe had ik zelfs aanspraak, al kon ik natuurlijk niet veel terugzeggen”, aldus de dolgelukkige recordhouder.

Bergman, in zijn dagelijks leven pakketsorteerder, staat in zijn woonplaats bekend als weldoener. Met zijn recordpoging zamelde hij geld in voor het goede doel. Voorbijgangers werd om een kleine bijdrage gevraagd. De volledige opbrengst, 20 euro, schenkt hij aan het plaatselijke dierenasiel.

Lantaarnpaalvriezen is deze winter een enorme hype. Het spel is vrij eenvoudig: wanneer het vriest kun je met je tong een lantaarnpaal likken. Vervolgens vriest je tong vast aan de paal en kom je niet meer los.

In 2015 faalde Bergman’s recordpoging nog, door bemoeienis van een politieagent met een beker hete koffie. Volgend jaar hoopt hij deel te nemen aan het WK in Alaska.

 
Deel dit artikel: