18 ℃

Rechter grijpt in: Morgen alsnog Elfstedentocht

Foto: Gansstock / Shutterstock.com

Een uitspraak van de rechter over de Elfstedentocht is een grote tegenvaller voor het kabinet en de organisatie van de tocht. De rechter bepaalde vanmorgen dat het verbod van het schaatsfestijn onrechtmatig was. Dat betekent dat de Elfstedentocht morgen alsnog moet plaatsvinden.

Maar waar de schaatsliefhebber een vreugdedansje maakt, daar zit de politiek en het organiserend comité met de handen in het haar. De voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden zucht diep: “Onbegrijpelijk dat de rechter met dit besluit komt. Het is onmogelijk om dit evenement op zo’n korte termijn te organiseren. En dat ook nog in coronatijd. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat er eigenlijk nergens meer ijs ligt.”

Volgens schaatsfanaat Ben van den Burg zijn het allemaal smoesjes: “Niet te geloven wat een conservatieve bende die Friesche Elf Steden is. Alleen maar denken in onmogelijkheden. Te weinig tijd, corona, veiligheid, geen ijs, etcetera. Het wordt de hoogste tijd dat er in mogelijkheden wordt gedacht. Gewoon tsjakke, pats-boem, hatsiekadee, gaan met die banaan! En dan zien we wel wat er van komt. In het ergste geval moeten de schaatsers 200 kilometer zwemmen. Hoe erg is dat nou helemaal?”

 
Deel dit artikel: