13 ℃
'Geduld':

Reactie kabinet op uitspraak Hazes-zaak op z’n vroegst pas volgende week vrijdag

Reactie kabinet op uitspraak Hazes-zaak op z’n vroegst pas volgende week vrijdag
Foto: Oliverdelahaye / Shutterstock.com

Premier Rutte zal waarschijnlijk niet eerder dan volgende week vrijdag namens het kabinet met een reactie komen op de uitspraak van de rechtbank in de Hazes-zaak. De premier wil de uitspraak eerst goed bestuderen en mogelijk pas daarna met een officiële reactie naar buiten treden.

Donderdag deed de rechter uitspraak in het kort geding over de erfenis van André Hazes. Volgens dochter Roxeanne was haar moeder Rachel op het moment dat de zanger overleed geen erfgenaam en had zij dus geen recht op de erfenis. De rechter ging daar echter niet in mee. De rechtszaak houdt het land al wekenlang bezig, maar vanuit de politiek bleef het tot nu toe angstvallig stil.

Ondanks de urgentie weigert het kabinet zich tot op de dag van vandaag met de zaak te bemoeien. “En dat is natuurlijk op zichzelf al uiterst merkwaardig”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Het is een zaak die ons allemaal aan gaat. Het gaat over de erfenis van misschien wel de grootste volkszanger die ons land ooit gekend heeft. Uiteraard mag je verwachten dat het kabinet daar een mening over heeft.”

 
Deel dit artikel: