16 ℃

Randstedelingen geschokt: Bennie Jolink blijkt helemaal geen domme boer

Randstedelingen geschokt: Bennie Jolink blijkt helemaal geen domme boer
Foto: YT CC

Voor veel Nederlanders was de wereld tot een paar dagen lekker overzichtelijk. In de grote steden woonden de intelligentsia en op het platteland domme boeren, met Bennie Jolink als opperhoofd van de stompzinnige plattelanders. Inmiddels is dit wereldbeeld gekanteld.

Bennie Jolink lijkt op zijn 77-jarige leeftijd actueler dan ooit. Vorige week zong hij zijn nieuwe nummer ‘Poetin is een Klootzak’ bij Vandaag Inside. Met dat nummer maakt hij de meest indrukwekkende protestsong van de afgelopen jaren zonder dat hij in een woke-fuik terechtkomt. En afgelopen weekend maakte Jolink in zijn column in De Gelderlander duidelijk dat hij het helemaal gehad heeft met de radicale koers van Farmers Defence Force. Volgens Jolink ‘moeten de hakken uit het zand’ en moet iedereen om de tafel om de stikstofproblemen op te lossen.

In Amsterdam is met ontzetting gereageerd op de wijze woorden van iemand uit de donkere uithoeken van Nederland. Ook de 21-jarige Janna Hoogenmoed, die Antropologie studeert aan de UvA, weet nog amper wat haar is overkomen: “Ik kende die hele Drentse Joling niet echt. Ik had weleens gehoord dat hij het achterlijke neefje was van Gerard, maar verder wist ik eigenlijk niets van hem. Maar toen ik las wat hij afgelopen week allemaal heeft gezegd en gezongen, verslikte ik met toch wel effe in mijn haver-latte. Blijkbaar wonen in Zwolle niet alleen maar domme boeren.”

 
Deel dit artikel: