21 ℃

Ramptoeristen in Limburg klagen over catering

Foto: Birgit Reitz-Hofmann / michelmond / Shutterstock.com

Ramptoeristen zijn niet tevreden over de faciliteiten in Limburg, dat geteisterd wordt door zware overstromingen. Honderden ramptoeristen namen al een kijkje in het getroffen gebied. Ze klagen over de kwaliteit van de koffie en het aantal openbare toiletten.

Arnold en Thea Gimmekels uit Wijdenbosch reisden speciaal naar Limburg om de schade te bekijken. “Wij bezoeken al jaren rampplekken over de hele wereld, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt”, vertelt ze. “Na een paar uur toekijken kreeg mijn man trek in een kopje koffie. Dat was nergens te vinden. Er is hier wel een brasserie, maar die staat blank. Na lang aandringen kreeg mijn man een bekertje koffie uit de thermosfles van een brandweerman, maar die was niet te drinken.”

Thea vindt dat Limburg betere opvang voor de ramptoeristen had moeten regelen. “Als er zo’n drama gebeurt, kun je een grote toeloop verwachten. Zorg dan in ieder geval voor een fatsoenlijk kopje koffie. Zo’n rampplek is op dit moment wel het visitekaartje van de provincie.”

 
Deel dit artikel: