13 ℃

Ramp Vanuatu was verkiezingsstunt waterschappen

De tropische cycloon Pam, die op de eilandengroep Vanuatu een spoor van vernieling aanrichtte, was een verkiezingsstunt van de waterschappen. Dat melden de waterschappen in een gezamenlijk persbericht.

Vanuatu Cyclone Pam“Deze ramp onderstreept nogmaals het belang van goed watermanagement”, zegt een woordvoerder. “We hebben gemerkt dat veel Nederlanders onverschillig zijn over de waterschapsverkiezingen van woensdag. Met deze cycloon willen wij een krachtig signaal afgeven aan de bevolking. Ga stemmen, dan zorgen wij ervoor dat u wél droge voeten houdt.”

De meeste dorpjes in Vanuatu zijn door de cycloon verwoest. De harde wind zorgde voor overstromingen, waardoor circa honderdduizend mensen dakloos werden. “Het klinkt hard, maar dat hebben ze grotendeels aan zichzelf te danken”, zeggen de waterschappen. “De opkomst bij de laatste waterschapsverkiezingen in Vanuatu was amper 12%. Als je zo weinig interesse toont in fatsoenlijk watermanagement, moet je ook niet mopperen als zoiets gebeurt.”

 
Deel dit artikel: