Radiozenders draaien 10 jaar lang geen BLØF uit protest tegen coronamaatregelen

Foto: Theater De Muzeval / Wiki Commons CC

Radiostations geven massaal gehoor aan de oproep van BLØF-zanger Paskal Jakobsen om 24 uur lang geen muziek te draaien uit protest tegen de coronamaatregelen. De radiozenders gaan zelfs nog een stap verder: ze beloven de komende 10 jaar geen muziek van BLØF te draaien.

BLØF-zanger Paskal Jakobsen vindt het verschrikkelijk dat de entertainmentbranche nog steeds zwaar getroffen wordt door de coronamaatregelen. “Actie voeren, lobbyen, mopperen, het haalt allemaal niks uit. Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele wereld weer open mag, maar dat wij niks mogen”, zei de zanger. Hij riep de radiozenders op om uit protest 24 uur lang geen muziek uit te zenden.

“Op zich een prima idee, maar wat ons betreft gaat deze actie niet ver genoeg”, zegt woordvoerder Tim Oud-Bussum namens de gezamenlijke radiostations. “Wij zenden tot het jaar 2031 helemaal geen muziek van BLØF uit. Zo laten we het kabinet voelen dat we het echt menen.”

Volgens de radiostations kan de actie rekenen op veel steun van muziekliefhebbers: “We hebben dit overlegd met onze luisteraars en zij juichen deze actie van harte toe.”

 
Deel dit artikel: