21 ℃

Radiozenders boycotten kerstlied Willem-Alexander

Het kerstlied dat koning Willem-Alexander en zijn gezin opnamen is bijna nergens op de radio te horen. Het lied “Kerstfeest, je moeder” wordt door vrijwel alle radiostations geboycot, zo lijkt het.

Foto: RVD / Erwin Olaf

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes namen het lied vorige maand al op in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. De muziek werd geschreven door de bekende componist Leopold Werenfridus, de tekst is van Rapper Boef. Fotograaf Erwin Olaf maakte de showfoto’s.

Vrijdag werd de eerste single van Willem-Alexander en zijn gezin officieel uitgebracht. Toch is het lied bij streamingdiensten als iTunes en Spotify vooralsnog niet te vinden. Ook radiostations weigeren “Kerstfeest, je moeder” te draaien. Alleen Sky Radio zette het nummer op de playlist.

Muziekjournalist Pieter-Jan Kroese begrijpt niets van de boycot: “Het is juist leuk dat het koninklijke gezin zich eens van een heel andere kant laat zien. Kijk, persoonlijk ben ik ook geen fan van Nederlandstalige muziek, maar heel slecht is het niet. Die vieze woorden in het tweede couplet hadden wat mij betreft niet gehoeven. Maar ja, ik ben de koning niet.”

 
Deel dit artikel: