12 ℃

“Rachel Hazes zou nog net iets meer geld aan haar overleden man kunnen verdienen”

Foto: Spirit Stock / Shutterstock.com

De rek is er nog niet uit. Als ze het slim aanpakt, zou de weduwe van volkszanger André Hazes nog iets meer geld aan hem kunnen verdienen. Dat zegt marketingexpert Jerome van den Speld, die het verdienmodel onderzocht.

Deze week ging de documentaireserie Kleine Jongen in première, waarin exclusieve privébeelden van André Hazes worden uitgevent. Er is al een boek, er komt een groot evenement en Rachel Hazes startte een officiële Facebook- en Instagram-pagina met de naam van de overleden zanger. Toch moet het lukken om nog wat meer winst uit het merk André Hazes te knijpen, denkt Van den Speld.

“Rachel Hazes exploiteert de faam van haar overleden man al heel goed, maar de laatste euro is er nog niet uit”, zegt Van den Speld. “Met een beetje creativiteit is er nog wel een centje extra te verdienen. Rachel kan zijn trouwpak nog verkopen. Dat heeft ze nog. Zijn bierglas misschien? Er slingeren vast nog ergens een paar onderbroeken van André rond. Die kun je verhuren, of tentoonstellen. En die as, is die allemaal al uitgestrooid? Mijn advies aan Rachel: zet je emoties even opzij en probeer André zo zakelijk mogelijk te vermarkten.”

N.B.: Op de foto hierboven ziet u het standbeeld van André Hazes. Graag hadden wij dit artikel geïllustreerd met een foto uit de privécollectie van André Hazes zelf, maar dat bleek te duur.

 
Deel dit artikel: