12 ℃

Raad van Elf adviseert ziekenhuizen om ic-capaciteit alvast op te schalen

Foto: Thomas Büttner / Wiki Commons CC

Ziekenhuizen in Noord-Brabant moeten zich voorbereiden op meer coronapatiënten op de intensive care. Dat adviseert de Raad van Elf.

Vrijdag besloot de Brabantse Raad van Elf om de traditionele opening van het carnavalsseizoen toch door te laten gaan. “Onze ervaring leert dat er gehost gaat worden, wat mogelijk zou kunnen leiden tot een groot aantal nieuwe besmettingen. Vandaar ons advies aan de ziekenhuizen om het aantal ic-bedden alvast te vergroten”, aldus Raad van Elf-voorzitter Teun Potjes.

In het clubhuis van carnavalsvereniging De Blauwe Huulers verrichten deskundigen van de Raad van Elf voortdurend onderzoek naar de verspreiding van het virus, het zogenoemde R-getal en de effectiviteit van het vaccin. “Vanzelfsprekend zullen wij het OMT en de ziekenhuisdirecties op de hoogte houden van de voortgang van ons onderzoek”, aldus Potjes. “De Raad van Elf komt donderdag opnieuw bij elkaar. Mocht uit ons onderzoek blijken dat geen extra maatregelen nodig zijn, dan zullen wij ons advies aan het OMT bijstellen.”

 
Deel dit artikel: