Queen Elizabeth moet rust houden en zegt werkbezoek af: “Ik ga lekker een potje rugbyen”

Foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Koningin Elizabeth heeft haar werkbezoek aan Noord-Ierland afgezegd. Volgens haar dokter moet ze een tijdje rust houden. En dus gaat ze een paar dagen rugbyen op een van haar landgoederen.

De 95-jarige Britse koningin Elizabeth heeft van haar lijfarts te horen gekregen dat ze een tijdje rustig aan moet doen. Haar drukke schema heeft duidelijk mentale sporen achtergelaten bij de altijd kwieke koningin. Om een mentale overbelasting te voorkomen, heeft ze besloten om een lang weekend de boel de boel te laten en met haar kleinkinderen en personeel te gaan ravotten op een rugbyveld.

In Noord-Ierland zijn ze op zijn zachtst gezegd ‘nog amused’ over het besluit van hun vorstin: “De queen zou ons vreedzame landje komen bezoeken, maar blijkbaar vindt ze het belangrijker om achter een bal aan te rennen en in de modder te rollen. Dat is voor ons een enorme teleurstelling. Want hoeveel we ook van onze vorstin houden, het wordt toch eens tijd dat ze haar wilde haren verliest en wat minder puberaal gedrag gaat vertonen. Je zou toch zeggen dat ze daar inmiddels wel de leeftijd voor heeft.”