26 ℃

Qatar kijkt tevreden terug op WK: “Hele toernooi kostte niet meer dan 6.500 levens”

Qatar kijkt tevreden terug op WK: “Hele toernooi kostte niet meer dan 6.500 levens”
Foto: Drop of Light / Firas Abousido / Shutterstock.com

Een dag na de spectaculaire finale van het WK voetbal kijkt het staatshoofd van Qatar met een tevreden gevoel terug op het toernooi. “We hebben de hele wereld laten genieten van prachtige wedstrijden en voor Qatar was het een mooi stukje PR”, lacht emir Tamim bin Hamad Al Thani.

“Als je zo’n evenement organiseert, moet je allerlei afwegingen maken. Hoeveel levens mag het toernooi kosten? We zeiden direct dat bij de bouw van de stadions niet meer dan zevenduizend doden mochten vallen. Nou, die doelstelling hebben we ruimschoots gehaald. Het hele toernooi kostte niet meer dan 6.500 levens. Ja, daar mogen we best trots op zijn.”

Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino is dik tevreden over de manier waarop Qatar het WK heeft georganiseerd. “Voor het WK was er nogal wat kritiek op de toewijzing van het WK aan Qatar. Ik wil niet flauw doen, maar de wereld zal nu toch moeten erkennen dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Als het gaat om mensenrechten, geldt in Qatar natuurlijk een heel andere standaard. Ook wij als voetbalbond moesten daar even aan wennen, maar dat is uiteindelijk wel gelukt. Schitterend.”

 
Deel dit artikel: