24 ℃

Qatar jaloers: “WK vrouwenvoetbal krijgt veel meer aandacht dan WK voor mannen”

Qatar jaloers: “WK vrouwenvoetbal krijgt veel meer aandacht dan WK voor mannen”
Foto: Katatonia82 / Drop of Light / Shutterstock.com

Heel Nederland is oranje gekleurd voor het WK vrouwenvoetbal. Overal zijn straten versierd en nemen mensen extra vrije dagen om maar niets van het vrouwenvoetbal te hoeven missen. Ook in de andere deelnemende landen is de WK-gekte losgebarsten. Vanuit Qatar wordt met enige jaloezie naar het toernooi gekeken.

Gefascineerd kijkt het Qatarese staatshoofd Tamim bin Hamad al-Thani naar de beelden uit Nederland. Te zien is hoe alle pleinen zijn gevuld met hossende oranjefans, die via grote schermen naar de vrouwenwedstrijden kijken. “Ongelofelijk, wát een feest”, zegt de emir. “Maar er komt een dag dat het mannen-WK ook zo gaat leven.”

Qatar organiseerde vorig jaar het WK voor mannen, maar dat toernooi kreeg slechts een fractie van de media-aandacht die het vrouwentoernooi nu krijgt. “We worden weer met de neus op de feiten gedrukt”, zegt de emir van Qatar. “We dachten dat we het mannenvoetbal vorig jaar redelijk op de kaart hadden gezet. Maar nu we de sfeer rond het vrouwen-WK zien, beseffen we ons dat voetbal toch nog vooral een vrouwensport is.”

 
Deel dit artikel: