16 ℃

Qatar bezorgd over eventueel grensoverschrijdend gedrag op sportredactie NOS

Qatar bezorgd over eventueel grensoverschrijdend gedrag op sportredactie NOS
Foto: www.hollandfoto.net / Werner Lerooy / Drop of Light / Shutterstock.com

Het WK voetbal in Qatar wordt overschaduwd door mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van de NOS. De omroep is een onderzoek gestart naar grensoverschrijdend gedrag op de sportafdeling. Qatar maakt zich grote zorgen over eventuele misstanden bij de NOS.

“Dat de NOS onderzoek laat doen, geeft al aan dat er misschien iets niet goed zit”, zucht de Qatarese emir Tamim bin Hamad Al Thani. “Dit is heel zorgelijk. De sportwereld moet juist een veilige omgeving zijn. Niet alleen voor de sporters zelf, maar voor iedereen die erbij betrokken is. Je hoort op een fatsoenlijke en respectvolle manier met mensen om te gaan.”

Inmiddels zijn er meerdere meldingen binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van de NOS. Het Qatarese regime maakt zich grote zorgen over wat er zich achter de schermen bij de NOS heeft afgespeeld. “We houden de NOS goed in de gaten”, aldus de emir. “Uiteraard willen wij weten of er NOS-medewerkers zijn die zich ook bij het WK hebben misdragen. Dat zou een nare vlek zijn op een verder geheel smetteloos WK.”

 
Deel dit artikel: