Pyromanen tevreden over natuurbranden

Pyromanen kijken met een tevreden gevoel terug op de vele natuurbranden van de afgelopen tijd. Door de droogte gingen tientallen hectaren heide in vlammen op.

Foto: Dmytro Gilitukha / Shutterstock.com

Onder meer in het Drentse Wateren, Laren en op de Veluwe waren in de afgelopen tijd flinke natuurbranden. Alleen al in juni en juli telde de brandweer bijna drieduizend branden.

“Als je alleen al kijkt naar de heidebranden, dan denk ik dat we best tevreden mogen zijn”, zegt voorzitter Willem Tubbelink namens de Nederlandse Vereniging van Pyromanen (NVP). “De omstandigheden waren deze zomer optimaal. Bovendien hebben we flink kunnen besparen op de brandstofkosten. Met alleen een peuk konden we al prachtige branden stichten.”

De NVP mocht in de afgelopen maanden meer dan zestig nieuwe leden verwelkomen. “De belangstelling voor natuurbranden zorgde voor een mooie stijging in het aantal aanmeldingen”, aldus Tubbelink. “Nieuwe leden mogen een introducé meenemen en dan gaat het als een lopend vuurtje. Het enthousiasme onder onze leden is mooi om te zien. Mensen steken elkaar aan.”

 
Deel dit artikel: