13 ℃

Pyromaan Martin (57): “Ik lig ’s nachts echt wakker van die hoge benzineprijs”

Foto: Lutsenko Oleksandr / Hodyachaya Alla / Shutterstock.com

Niet alleen automobilisten, maar ook andere brandstofgebruikers zijn bezorgd. Door de oorlog in Oekraïne zijn de brandstofprijzen tot recordhoogte gestegen. Pyromaan Martin van der Lubbe (57) vraagt zich af hoe lang hij zijn hobby nog kan betalen.

Net als veel andere Nederlanders maakt Van der Lubbe zich grote zorgen over de brandstofprijzen. “Voor een jerrycan benzine moest ik vanmorgen bijna vijfentwintig euro afrekenen. Totaal absurd, vooral als je weet dat de prijs vooral bestaat uit accijns en btw”, moppert hij. “Voor een kleine autobrand is een paar liter voldoende, maar een echt goeie fik wordt zo langzamerhand onbetaalbaar. Ik hoop dat minister Kaag zich dat realiseert.”

Van der Lubbe raakt geëmotioneerd, als hij denkt aan de branden die hij vroeger voor een prikkie kon stichten: “Ik kom uit een echte pyromanenfamilie. Mijn grootvader, Marinus van der Lubbe, leerde het vak aan mijn vader en hij gaf het weer door aan mij. Dingen in de fik steken zit bij ons dus echt in de familie. Het zou jammer zijn als die traditie verloren gaat.”

 
Deel dit artikel: