14 ℃
'Morele plicht'

PVV vindt dat alle uit Rhodos gevluchte vakantiegangers in Nederland moeten worden opgevangen

PVV vindt dat alle uit Rhodos gevluchte vakantiegangers in Nederland moeten worden opgevangen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Vanwege de bosbranden op het Griekse eiland Rhodos zijn duizenden vakantiegangers gevlucht. De vraag is wat er met deze mensen moet gebeuren. Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, worden alle geëvacueerde vakantiegangers opgevangen in Nederland.

Een eerste vliegtuig met gevluchte vakantiegangers is inmiddels geland op Schiphol, maar als het aan de PVV ligt, blijft het daar niet bij. “Door de bosbranden hebben deze mensen alles in hun hotelkamers achter moeten laten. Ze hebben een levensgevaarlijke tocht langs de brandhaarden achter de rug. De PVV zal niet rusten voordat al deze vluchtelingen een veilig onderkomen hebben”, aldus Wilders.

Is er in Nederland wel voldoende plek voor alle geëvacueerde vakantiegangers? “Dat vind ik een schandalige vraag. Hebben jullie dan helemaal geen empathie?”, aldus Wilders. “Natuurlijk is Nederland eigenlijk al vol, maar we praten hier over mensen in nood. Het is onze morele plicht om deze mensen te helpen. Je kunt niet zomaar de grens dichtgooien. Je moet niet vergeten dat deze vluchtelingen dezelfde kleur hebben als wij.”

 
Deel dit artikel: