14 ℃

PVV verrast demente bejaarden met elastiek

De verkiezingen komen dichterbij en dat is goed merkbaar. Politieke partijen proberen op allerlei manieren de stem van de kiezer voor zich te winnen. Namens de PVV werden vanmorgen elastieken uitgedeeld aan demente bejaarden.

elastiek-ouderen

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Horsche

Het lijkt wel feest in bejaardenhuis Johannastaete in Delft. De circa veertig demente bewoners krijgen allemaal een elastiekje. Daarmee kunnen ze hun armen trainen. Zorgverpleegkundige Anneke Schouwaert deelt ze uit. “Alstublieft mevrouw, namens de PVV”, zegt ze, terwijl ze een knalgeel elastiek overhandigt. De bejaarde dame straalt van geluk.

“Elke stemt telt hè”, glundert Anneke. “Ik kan hier wel het verkiezingsprogramma gaan voorlezen, maar daar begrijpen deze mensen helemaal niets van. Ze zijn veel blijer met een klein cadeautje.”

De demente ouderen vermaken zich opperbest met de elastieken. “Ze kosten bijna niets en ze zijn ook nog ergens goed voor”, lacht de zorgverpleegkundige. “U krijgt allemaal de groetjes van Geert Wilders”, roept ze door de zaal. “En niet vergeten om in maart op hem te stemmen hè!”

Mogen de ouderen niet zelf bepalen op wie ze stemmen? “Natuurlijk wel”, zegt Anneke verontwaardigd. “Maar dat kan consequenties hebben. Uiteindelijk bepaal ík wie hier naar het toilet mag.”

 
Deel dit artikel: