23 ℃
'Geen hongersnood'

PVV-Kamerlid Dennis Ram bezorgd over onverklaarbare dieethype in Gaza

PVV-Kamerlid Dennis Ram bezorgd over onverklaarbare dieethype in Gaza
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Het is goed om een beetje op je voeding te letten, maar je kunt ook overdrijven”, zegt PVV-Kamerlid Dennis Ram in een debat over de voedselsituatie in Gaza. Het kersverse Kamerlid heeft geen idee waarom inwoners van Gaza ineens aanzienlijk minder eten.

Beelden uit Gaza laten duidelijk zien dat er iets is veranderd in het eetpatroon van de Gazanen. Volgens PVV-Kamerlid Dennis Ram is er in ieder geval geen hongersnood in het gebied. “Even dachten we dat de smaak van de Gazaanse bevolking was veranderd, waardoor ze het volop aanwezige voedsel ineens niet meer lusten. Maar dat is het niet. De winkels puilen uit van het voedsel dat er altijd al lag. Er moet dus een andere reden zijn waarom mensen in de Gazastrook plotseling veel minder eten”, aldus Ram.

Het Kamerlid vermoedt dat mensen in de Gazastrook ineens allemaal willen afvallen. “Hongersnood is er niet, dus er moet iets anders aan de hand zijn. De mensen in Gaza zijn misschien allemaal in de ban van een nieuwe afvalchallenge die ze via TikTok of Instagram hebben opgepikt”, denkt hij.

Foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

Kinderen in Gaza tonen demonstratief hun lege kommen. PVV-Kamerlid Dennis Ram vindt de extreme afvalchallenge onverstandig.

De PVV’er verwijst naar onderzoek van Columbia University: “Wetenschappelijke experts waarschuwen voor de gevaren zijn van dit soort dieethypes. Kijk, het is niet erg om af en toe wat minder te eten, maar je moet er niet in doorslaan. Uiteindelijk is het natuurlijk wel een keuze van de Gazanen zelf. Er is in Gaza voldoende voedsel voorhanden, maar als mensen echt niet willen eten, dan houdt het op.”

 
Deel dit artikel: