19 ℃

PvdD-leider Ouwehand: “Bloedzuigers, zwarte weduwes en ratten behoren nou eenmaal ook tot het mensenrijk”

PvdD-leider Ouwehand: “Bloedzuigers, zwarte weduwes en ratten behoren nou eenmaal ook tot het mensenrijk”
Foto: YT CC

DEN BOSCH - Esther Ouwehand treedt tijdelijk terug als lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Dat doet zij naar aanleiding van de integriteitsmeldingen over haar. In haar speech sprak Ouwehand over de verschillende levensvormen binnen haar partij.

Maar liefst 1600 leden van de Partij voor de Dieren hadden zich aangemeld voor het ledencongres in Den Bosch, ruim duizend leden meer dan waar de partij op had gerekend. Dit heeft alles te maken met de onderlinge ruzies binnen de partij. In haar toespraak ging partijleider Esther Ouwehand op de grote verscheidenheid binnen haar partij.

“De Partij van de Dieren kent leven in allerlei verschijningsvormen. Die moeten wij koesteren”, aldus Ouwehand. “Wij willen de ratten toch niet verdelgen omdat ze rat zijn en de bloedzuiger niet omdat ze bloed zuigen? Zelfs de zwarte weduwe gunnen wij het licht in de ogen. Dus laten wij ook de aasgieren en de hyena’s die mij in de rug hebben aangevallen mild benaderen. Het zijn achterbakse bloedhonden, maar ook zij horen bij de prachtige biodiversiteit binnen onze partij. Daar moeten we zuinig op zijn.”

 
Deel dit artikel: