23 ℃

PvdA onthult verkiezingsleus: ‘Asscher, minder erg dan Trump’

Foto: Nancy Beijersbergen / Twin Design / Shutterstock.com

De PvdA heeft haar verkiezingsleus voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart onthult. De leus draait, net als de rest van de campagne, volledig om lijsttrekker Lodewijk Asscher. Met deze strategie hoopt de partij groter te worden dan de SGP.

De campagnestrategen van alle politieke partijen maken de afgelopen weken overuren; hoe voer je campagne in tijden van corona? Bij de PvdA hebben ze besloten om vol in te zetten op lijsttrekker Lodewijk Asscher. Volgens campagneleider Irene van de Voort een logische keuze: “Kijk, Lodewijk is geen stemmentrekker. Hij kan de partij geen enkele urgentie geven en heeft pas zijn fouten bij de toeslagenaffaire toegegeven toen hij op het matje moest komen, maar maakt hem dat ongeschikt als lijsttrekker van de PvdA? Wij denken van niet. Wij vinden hem oprecht geschikter dan Donald Trump. En dat gaan wij dan ook communiceren.”

Waren er dan echt geen andere keuzes voor de PvdA? In Rotterdam heeft de partij de meest geliefde burgemeester van Nederland, was hij niet de perfecte lijsttrekker geweest voor de PvdA? “In Den Haag vinden wij Aboutaleb nogal overgewaardeerd. Natuurlijk, hij is populair. Hij is charismatisch en haalt zelfs onder PVV-kiezers hoge waarderingscijfers, maar maakt dat iemand tot een goede PvdA lijsttrekker? Wij betwijfelen dat. Wij missen bij Aboutaleb namelijk enkele kernwaarden van de partij, zoals: besluiteloosheid, zwalkend gedrag, met meel in de mond spreken en om de hete brij heen draaien. Zolang Aboutaleb zich deze eigenschappen niet eigen maakt, kiezen wij voor Asscher. De leider die echt wel minder erg is dan Trump.”

 
Deel dit artikel: