14 ℃

PvdA/GroenLinks kiest voor ‘allemansvriend’ Frans Timmermans

PvdA/GroenLinks kiest voor ‘allemansvriend’ Frans Timmermans
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

DEN HAAG - Frans Timmermans wordt de lijsttrekker van de combinatiepartij PvdA/GroenLinks. Volgens politiek analist Fons Knielen kiest de partij hiermee voor een lijsttrekker die bij alle Nederlanders goed ligt.

“PvdA/Groenlinks speelt met de keuze voor Timmermans duidelijk op safe”, aldus Knielen. “Vrijwel iedereen, zowel in de eigen achterban als daarbuiten, vindt Timmermans een sympathieke en deskundige vent. Timmermans is een echte allemansvriend, iemand aan wie je gewoon geen hekel kúnt hebben.”

Volgens de analist heeft Timmermans zijn populariteit vooral te danken aan zijn tijd als Eurocommissaris: “Timmermans hield zich bezig met de klimaatproblematiek, iets waarover nogal wat verschillende meningen bestonden. Maar met plannen waar iedereen zich wel in kon vinden, wist hij de Nederlanders toch dichter bij elkaar te brengen. Dat is typisch Frans Timmermans.”

Knielen spreekt dan ook van slimme zet van PvdA/GroenLinks om Timmermans naar voren te schuiven als lijsttrekker: “Onze samenleving is tot op het bot verdeeld en politici hebben in de afgelopen tijd allerlei narigheid over zich heen gekregen. Dan moet je geen lijsttrekker kiezen die heftige reacties oproept en zo de boel nog verder uiteen drijft. Je hebt juist een echte bruggenbouwer nodig, iemand die in alle lagen van de bevolking gerespecteerd en gewaardeerd wordt. Frans Timmermans dus.”

 
Deel dit artikel: