23 ℃

PvdA en GroenLinks gaan met één lijst verkiezingen in: “Gedeelde smart is halve smart”

PvdA en GroenLinks gaan met één lijst verkiezingen in: “Gedeelde smart is halve smart”
Foto: GroenLinks / PvdA / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

De PvdA en GroenLinks zullen met één lijst deelnemen aan de verkiezingen. De partijen denken dat ze het volgende verlies beter kunnen verwerken als ze dat samen doen.

Partijleider Jesse Klaver van GroenLinks en Attje Kuiken van de PvdA willen er alles aan doen om met één lijst de aanstaande verkiezingen in te gaan. Volgens Klaver heeft dit te maken met de resultaten van de afgelopen tien jaar: “Weet u hoe verschrikkelijk het is om steeds weer in je eentje een stevig verlies te moeten verwerken? Door samen deel te nemen aan de verkiezingen, kunnen we ook samen teleurgesteld zijn over de uitslag. Gedeelde smart is halve smart.”

Attje Kuiken sluit zich volledig aan bij de woorden van haar collega: “De Provinciale Statenverkiezingen van een paar maanden geleden waren weer een enorme teleurstelling. De lijstverbinding zorgde absoluut niet voor meer stemmen. Dat was zuur, maar het was een enorme opsteker dat ik samen met Klaver en een verfrissende muntthee het verlies kon verwerken. Samen gaan we voor een krachtig, links blok dat elke nederlaag aankan.”

 
Deel dit artikel: