19 ℃

Puzzelen in coronatijd: “Thuis train ik evenveel als normaal in Papendal”

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Ze werd twee keer Nederlands kampioen en behaalde zilver op het WK in Montreal. Hoe houdt toppuzzelaar Fien Heylemans in coronatijd haar conditie op peil?

Vanwege het coronavirus ligt de topsport grotendeels stil. Fien Heylemans (86) weet nog hoe corona toesloeg in de profpuzzelwereld: “Ik was voor een toernooi in Las Vegas toen het echt gevaarlijk werd. De hele boel werd stilgelegd, terwijl ik nog maar zestig stukjes moest leggen. We konden direct naar de kleedkamer en douchen.”

Net als veel andere topsporters traint Heylemans nu noodgedwongen thuis: “Ik probeer me zo veel mogelijk vast te houden aan mijn trainingsschema. Thuis train ik evenveel als normaal in Papendal. Ik sta om zes uur op en dan begin ik met een proteïneshake. Om op hoog niveau te kunnen puzzelen heb je veel eiwitten nodig. Om zeven uur begin ik aan de ochtendsessie.”

“Maar de spanning van de wedstrijden, die mis ik wel hoor. En ik mis het applaus van het publiek als je na drie uur zoeken het juiste stukje vindt. Daar doe je het voor.”

 
Deel dit artikel: