29 ℃

Puur toeval: Koning wijzigt clubvoorkeur naar Feyenoord

Puur toeval: Koning wijzigt clubvoorkeur naar Feyenoord
Foto: Gemmy Woud-Binnendijk / RVD

In een opmerkelijke samenloop van omstandigheden heeft koning Willem-Alexander aangekondigd dat hij voortaan fan van Feyenoord is. Heel toevallig komt dit precies op het moment dat de Rotterdamse club gekroond is tot landskampioen.

Tot ieders verbazing liet koning Willem-Alexander zich maandag fotograferen met een Feyenoord-sjaal. Het gaat om een opmerkelijke draai, juist omdat hij onlangs nog toegaf een een Ajax-fan te zijn. In een verklaring laat de koning weten: “Ik ben een groot voorstander van sport en sportief gedrag en ik wil daarom mijn steun betuigen aan Feyenoord. Dit moet los gezien worden van eventueel recent behaalde prestaties.”

De fans van Ajax voelen zich in de steek gelaten door koning Willem-Alexander. “Hoe kan de koning zijn voorkeur zomaar ineens veranderen? Het is duidelijk dat hij hiermee alleen maar probeert mee te liften op het succes van Feyenoord. Dit is gewoon opportunistisch gedrag van een vorst die beter zou moeten weten”, zegt een Ajax-fan

Premier Mark Rutte zegt de keuze van de koning te respecteren: “Je kunt in je leven toch van voorkeur veranderen? Vroeger was hij ook fan van het Nederlands Elftal, maar sinds afgelopen zomer heeft Máxima hem doen inzien dat hij toch meer fan is van het Argentijnse elftal.”

 
Deel dit artikel: