19 ℃

Publiek nog niet warm te krijgen voor reizen naar Venus

Foto: Ksanawo / Thomas Eder / Shutterstock.com

De NASA is druk bezig met de organisatie van twee reizen naar de planeet Venus in 2028 en 2030. Ondanks de populariteit van verre reizen is het publiek er nog niet echt voor te porren.

Het ontbreken van zuurstof, de hoge druk en de temperatuur van 500 graden Celsius worden het vaakst genoemd als redenen om niet te gaan. “Pure onzin, dit soort argumenten”, geeft ruimtevaartkenner Remcko Ballistik aan: “Alleen al bij het idee dat ik naar m’n schoonouders moet krijg ik het ook benauwd, maar dat betekent nog niet dat ik niet ga. Ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus en Abel Tasman wisten ook niet wat hen te wachten stond, maar ze gingen toch. We komen nooit verder als iedereen maar blijft rondhangen op z’n eigen planeet.”

De prijs voor de totale reis ligt zo rond de 410 miljoen euro. Volgens Ballistik hoeft dit ook niet zo’n probleem te zijn: “Kijk, als er 200 mensen in zo’n ruimteschip meekunnen, is het nog maar 2 miljoen per persoon. Dat lijkt misschien nog veel, maar moet je eens kijken hoeveel airmiles je daarvoor krijgt.”

Naschrift van de redactie: Van de planeet Venus bestaan nog geen gedetailleerde foto’s. Daarom is bij dit artikel een tijgernoot afgebeeld.

 
Deel dit artikel: