15 ℃

PSV verliest twee keer binnen een jaar van een Nederlandse club: Welke consequenties gaat dit hebben?

PSV verliest twee keer binnen een jaar van een Nederlandse club: Welke consequenties gaat dit hebben?
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

EINDHOVEN - Precies een jaar nadat PSV een wedstrijd verloor van FC Emmen kreeg de Eindhovense club weer een enorme dreun te verduren. Ditmaal verloor de club van Feyenoord in de Rotterdamse Kuip.

Donkere wolken pakken zich samen boven het Philips stadion in Eindhoven. PSV hoopte eindelijk eens een jaartje ongeslagen te blijven in Nederland. Maar deze hoop bleek ijdel. Exact een jaar na een verliespartij tegen FC Emmen ging het weer verschrikkelijk mis voor de mannen van trainer Peter Bosz. Na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord zat Bosz er dan ook volkomen doorheen: “We zijn een stel onbeduidende losers.”

De PSV-trainer zocht met tranen in zijn ogen naar de juiste woorden om de beschamende nederlaag tegen Feyenoord te verklaren: “Ik wil geen excuses zoeken voor dit verlies, maar ik begrijp dat onze fans toch een verklaring willen. Volledig terecht verwachten de fans van ons dat we langer dan een jaartje ongeslagen blijven tegen Nederlandse clubs. Wellicht hebben we Feyenoord onderschat en dachten de spelers dat we ook dit varkentje wel even eenvoudig zouden wassen.”

Voetbalverslaggever Sjoerd Moskoe verwacht dat de dagen van Peter Bosz bij PSV zijn geteld: “Bosz heeft zichzelf een slechte dienst bewezen met de nederlaag tegen Feyenoord. Ik verwacht dan ook dat hij op staande voet wordt ontslagen. Ook om hem te beschermen tegen oproer. Je kunt nu al uittekenen dat hij met flink gejoel en witte zakdoekjes zal worden onthaald bij de volgende wedstrijd. Dit soort statistieken wordt geheel terecht niet geaccepteerd door het Eindhovense publiek. Twee verliespartijen binnen een jaar is schandalig voor een club als PSV.”

 
Deel dit artikel: