17 ℃
Dramatisch onderuit tegen FC Emmen

PSV-trainer Van Nistelrooij blijft optimistisch: “Degradatie is nog steeds te voorkomen”

PSV-trainer Van Nistelrooij blijft optimistisch: “Degradatie is nog steeds te voorkomen”
YT CC

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij ziet nog steeds mogelijkheden om dit seizoen positief af te sluiten. Volgens hem is degradatie nog steeds te ontlopen.

Van Nistelrooij erkent ruiterlijk dat het crisis is bij PSV. Tegelijkertijd ziet de PSV-trainer nog wel degelijk mogelijkheden voor dit jaar: “Verliezen van FC Emmen is uiteraard een zware dreun. Zeker omdat Emmen een van onze directe concurrenten is tegen degradatie. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat dit een verloren seizoen is. Ik geloof nog steeds dat wij volgend jaar niet in de eerste divisie hoeven te spelen.”

Van Nistelrooij heeft ook een duidelijke tactiek om degradatie te voorkomen: “Tegen clubs als Go Ahead Eagles en NEC zijn wij natuurlijk kansloos. Maar een gestolen winstpartij tegen clubs als Volendam of Cambuur behoort volgens mij nog steeds tot de mogelijkheden.”

Als PSV via de 16e plaats in de Eredivisie de nacompetitie haalt, ziet Van Nistelrooij het helemaal rooskleurig in: “Het is heel goed mogelijk dat we dan tegen Jong PSV moeten spelen. Ik garandeer je dat we dat gaan winnen. Zelfs als Jong PSV met de allerbeste 14-jarige talenten op de proppen komt, gaan we ze met huid en haar opvreten. Dus ik bedoel maar: degradatie is nog lang geen zekerheidje.”

 
Deel dit artikel: