Provincie gaat Limburgers beter voorbereiden op toekomstige overstromingen

Foto: Andrii Medvednikov / Shutterstock.com

Zwemschool Maastricht en de provincie Limburg werken aan een trainingsprogramma dat Limburgers beter moet voorbereiden op overstromingen. “Ik heb mensen heel krampachtig zien watertrappelen. Dat moet echt beter”, zegt gedeputeerde Aad Noisem.

In juli van dit jaar werden grote delen van Limburg getroffen door overstromingen. Uit een enquête van de Veiligheidsregio blijkt dat veel Limburgers niet goed op de watersnood waren voorbereid. Daarom komt de provincie met watersnoodtraining.

Inwoners van Limburg krijgen op kosten van de provincie zwemles bij Zwemschool Maastricht. “We hebben onze inwoners onvoldoende beschermd tegen het water. Daar gaan we met deze zwemtraining wat aan doen”, aldus gedeputeerde Noisem.

Moet de provincie er niet gewoon voor zorgen dat Limburgers droge voeten houden? “Dat is een discussie waar je nooit uit komt”, zegt Noisem geïrriteerd. “Feit is dat de boel hier volgend jaar weer onder water staat. Dan kun je heel principieel gaan lopen doen, maar je kunt ook gewoon gaan zwemmen.”

 
Deel dit artikel: