13 ℃

Protest tegen Johan Derksen slaat over naar Verenigde Staten

Foto: Jossfoto / Shutterstock.com

Johan Derksen wordt niet alleen in Nederland bekritiseerd. Ook in de Verenigde Staten wordt volop tegen Derksen gedemonstreerd.

Derksen ligt onder vuur vanwege zijn uitspraken in het televisieprogramma Veronica Inside. Hij vergelijk rapper Akwasi met Zwarte Piet. Derksen zei dat zijn opmerking bedoeld was als grap. Niettemin leidde zijn uitspraak tot veel protest, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten.

Onder meer in de Amerikaanse stad Minneapolis was het onrustig na de uitzending van Veronica Inside. Ook in New York en Los Angeles gingen grote groepen demonstranten de straat op. “Het was hier juist weer een beetje rustig, maar de uitspraak van Johan Derksen gooide opnieuw olie op het vuur”, zegt Amerika-correspondent Jasper Conijnen.

Volgens Conijnen is de populariteit van Johan Derksen in de Verenigde Staten flink afgenomen: “Derksen kan zijn opmerking misschien als grap bedoeld hebben, maar ze kunnen er hier niet om lachen. Ik denk dat Veronica Inside hier de komende tijd heel weinig kijkers heeft. En het waren er toch al niet veel.”

 
Deel dit artikel: