ProRail zet vliegtuigen in om vertragingen tegen te gaan: “Treinen zijn verschrikkelijk ouderwets”

Foto: Heinsdorff Jularlak / Shutterstock.com

De afgelopen tijd zijn er volop problemen het spoor. Ook vandaag is het weer hommeles. ProRail gaat nu vliegtuigen inzetten om passagiers toch op tijd op hun bestemming te krijgen.

Door personeelsgebrek en achterstallig onderhoud aan de sporen lukt het de NS en ProRail al tijden niet om de treinen op tijd te laten rijden. Op de trajecten Utrecht – Arnhem en Utrecht – Rhenen rijden vandaag geen treinen en op andere trajecten rijden minder treinen. Spoorbeheerder ProRail is helemaal klaar met het ellende en heeft besloten vliegtuigen in te zetten. Volgens het bedrijf zet het daarmee een grote stap richting de toekomst.

Woordvoerder Chantal Pirouette van ProRail waarschuwt de treinreiziger alvast dat vliegtuigen de toekomst zullen zijn voor het bedrijf: “Treinen zijn natuurlijk hartstikke ouderwets. Je bent afhankelijk van een spoor waar enkele blaadjes al kunnen zorgen voor een verkeersinfarct. En dan heb ik het nog niet over vorst, sneeuw, regen of hitte. Het is toch niet uit te leggen dat we in 2021 nog gebonden zijn aan zo’n archaïsch systeem? Voor lange reizen is de trein misschien nog een oplossing, maar voor korte afstanden moeten we wat ons betreft zo snel mogelijk overstappen naar vliegtuigen.”

 
Deel dit artikel: