ProRail zet roltrappen stil: “Leven van de reiziger kan nog iets ingewikkelder”

Foto: Lithuaniakid / Shutterstock.com

ProRail gaat een deel van de roltrappen op treinstations stilzetten. Op die manier wil de spoorwegbeheerder de afstand tot de reiziger verder vergroten.

“Door personeelstekorten, spontane stakingen en uitval van materieel weten reizigers al dat treinreizen beslist niet vanzelfsprekend is. Met het stilzetten van de roltrappen willen we het leven van de treinreiziger nog iets ingewikkelder maken. Reizen per trein moet immers niet te gemakkelijk worden”, zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas.

Volgens ProRail bestaat het risico dat mensen die slecht ter been zijn met de roltrap alsnog hun trein bereiken. “De roltrap vergroot het gemak van de reiziger en dat is niet waar ons bedrijf voor staat. Tijd dus om daar iets aan te doen”, aldus Baas. “Sommige stations zijn nog lang niet de koude, troosteloze, van God verlaten plekken die wij voor ogen hebben.”

Behalve het stilzetten van de roltrappen onderzoekt ProRail nog andere manieren om de reiziger dwars te zitten: “We denken aan een hindernisbaan tussen de perrons, waar alleen de echte treinfan overheen durft. Zo wordt treinreizen weer wat exclusiever. Wie per se met de trein wil reizen, moet daar moeite voor willen doen.”

 
Deel dit artikel: