21 ℃

Promotie voor Van der Sar: “Ik ga aan de slag als keeperstrainer bij Ajax-vrouwen”

Promotie voor Van der Sar: “Ik ga aan de slag als keeperstrainer bij Ajax-vrouwen”
Foto: YT CC

Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. Het was geen makkelijke beslissing, maar hij kon naar eigen zeggen geen nee zeggen tegen zijn droombaan: keeperstrainer bij de Ajax-vrouwen.

Sinds 2016 was voormalig keeper Edwin van der Sar algemeen directeur van Ajax. Een functie die hij naar eigen zeggen met liefde vervulde. Maar het was een publiek geheim dat zijn hart vooral lag bij het eerste team van de Ajax-vrouwen. Nu daar eindelijk een baan is vrijgekomen, hangt hij zijn directeursfunctie dan ook aan de wilgen: “Ik ben een geboren winnaar. Wat is er dan mooier om aan te sluiten bij een team met een rooskleurige toekomst?”

Van der Sar vindt het dan ook geen enkel probleem om onderaan te beginnen: “Ik vind het een enorme eer dat ik keeperstrainer mag worden bij een team dat daadwerkelijk prijzen pakt. Deze stap voelt dan ook zeker niet als een stapje terug. Sterker nog, het voelt als promotie. Ik kijk dan ook uit naar de kampioensfeesten die de komende jaren op het Museumplein zullen plaatsvinden. Tenminste, ik hoop dat de nieuwe directeur niet zo’n huftertje wordt die de Ajax-vrouwen geen volwaardige huldiging gunt. Dat zou echt schandalig zijn.”

 
Deel dit artikel: