14 ℃

Profvoetballers in korte broek op het werk: kan dat?

Niet alleen Nederland zucht onder de zomerhitte; ook Rusland gaat gebukt onder hoge temperaturen. Daarmee laait ook de eeuwigdurende discussie op over mannen die met korte broeken op het werk willen verschijnen. Volgens stylist Mike de Boer een absolute no go.

Foto: YT CC

“Bij een gemiddelde wedstrijd zitten tienduizenden mensen in het stadion en hangen er miljoenen wereldwijd voor de televisie”, aldus de stylist. “Die kun je het echt niet aandoen om er zo bloot bij te lopen. Op de werkvloer hoor je er representatief uit te zien. Niet alsof je op de camping loopt.”

De Boer haalt België – Japan aan als voorbeeld. “Ik vind België een lekker team, met van alles wat. Een paar bonkige blonde kerels, een aantal donkere jongens, héérlijk. Echt een team om je vingers bij af te likken. Ik ging er dan ook eens goed voor zitten, maar toen ze uit de catacomben kwamen in korte broek ging mijn doelpaaltje gelijk halfstok. Wát gênant.”

De stylist is verbaasd dat juist voetballers deze ongeschreven regels massaal schenden. “Die gasten verdienen miljoenen euro’s per jaar. Dan zorg je toch voor een mooi pak van eerlijk, natuurlijk materiaal, zoals katoen, light wool of viscose? Die zorgen er allemaal voor dat je niet teveel zweet. Zo zie je maar weer: stijlvol zijn is een keuze.”

 
Deel dit artikel: