23 ℃

Professor: “Niet meer dan 6 frietjes per portie”

Zes frietjes is de ideale portie. Dat zegt onderzoeker Dr. Rimm van de Harvard universiteit na onderzoek. Wanneer het bakje patat meer dan zes frietjes bevat zijn de gezondheidsrisico’s niet te overzien.

Foto: 8th Creator / Shutterstock.com

Dr. Rimm publiceerde zijn bevindingen in het medische blad The American Journal of Clinical Nutrition. Volgens de wetenschapper is er een verhoogd risico op diabetes, obesitas en hartproblemen als een portie uit meer dan zes frietjes bestaat.

Wanneer bedrijven als McDonald’s het voedingsadvies overnemen zien de maaltijden bij de fastfoodbedrijven er heel anders uit. “Ik denk dat het goed zou zijn als een maaltijd voortaan bestaat uit een salade, aangevuld met zes frietjes”, aldus Dr. Rimm.

Een aantal snackbars heeft aangegeven het aantal frietjes per portie te zullen afbouwen. “Momenteel zitten we op zestig frietjes per portie”, geeft Ricardo Hazekamp van snackbar De Lummel toe. “Dat is nog veel te veel, maar dat wordt langzaam minder. We hopen over drie maanden één frietje per portie te serveren. Mensen gaan weer ouderwets een patatje eten. Dat is enkelvoud.”

 
Deel dit artikel: