24 ℃

Proefvakantie naar Meppel kan door lekke band niet doorgaan

Foto: Malivan Iuliia / Shutterstock.com

117 vakantiegangers zien hun vakantie naar Meppel in het water vallen door een lekke fietsband van organisator Douwe Broeksma. Het huilen staat deze feestvierders nader dan het lachen.

Al twee maanden verheugden onder andere Bert en Anke Miedema zich op hun fietsvakantie naar Meppel. Ze hadden hun fietsen een extra beurt laten geven bij de plaatselijke fietsenmaker en hun gehele haringverzameling vernieuwd, zodat hun tent zeker niet zou wegwaaien door de verraderlijke Drentse winden. Maar het mocht allemaal niet baten. Door een lekke band van de organisator van het uitje kunnen Bert en Anke hun fietstassen weer uitruimen en kunnen de regenjassen onverrichter zaken weer aan de speciaal daarvoor geplaatste knaapjes in de bijkeuken.

Het echtpaar Miedema zit dan ook, begrijpelijkerwijze, in zak en as. Volgens Anke is deze tegenslag bijna niet te verwerken: “Meppel staat al jarenlang op onze bucketlist. Toen we hoorden dat we tot de gelukkigen behoorden die een proefvakantie naar dit pittoreske plaatsje mochten gaan maken , sprongen we een gat in de lucht.”

Echtgenoot Bert heeft het er nog moeilijker mee: “Ik zag ons al met een welverdiend kopje groene thee voor onze tent zitten terwijl het zachtjes miezert. Het tijdschrift van de ANWB onder handbereik en plakjes leverworst onder een cellofaantje. Dat dit idyllische plaatje ons nu wordt ontnomen komt bij mij keihard binnen. Ik ga dat vanavond in ons binnenzwembad met saunacomplex eens keihard proberen te verwerken.”

 
Deel dit artikel: