20 ℃

Proef met elektrisch wattenstaafje lijkt succesvol

Foto: Vichie81 / Isilterzioglu / Shutterstock.com

Om mensen in teststraten sneller en beter te kunnen bedienen, is onlangs het elektrische wattenstaafje ontwikkeld. Het elektrische wattenstaafje lijkt op een elektrische tandenborstel. Het enige verschil is, dat het roterende borsteltje is vervangen door een speciaal ronddraaiend
wattenstaafje.

De bedenker van het elektrische wattenstaafje is dr. Erik Hagelkoord van instituut Medicatio Aeterna in Strielwouden. Hij legt uit: “Van elektrische tandenborstels weten we dat deze dankzij hun roterende kop meer plaatsen kunnen bereiken dan een gewone tandenborstel. Datzelfde geldt voor het elektrische wattenstaafje. Met zijn hoge toerental kan hij significant meer geïnfecteerd snot en slijm ophalen, waardoor de testresultaten betrouwbaarder zullen zijn.”

Hagelkoord: “Als je een gewoon wattenstaafje met de hand inbrengt, worden er vaak
ongecontroleerde bewegingen bij gemaakt. Die uitschieters worden als pijnlijk en onaangenaam ervaren. Met de elektrische wattenstaaf voelt zelfs de diepste penetratie in keel of neusholte aan als een aangename streling. Veel van onze patiënten zijn dan ook teleurgesteld als het onderzoek voorbij is.”

Voorlopig zal het gebruik van de elektrische wattenstaaf beperkt blijven tot de teststraat in
Strielwouden.

 
Deel dit artikel: