13 ℃

Problemen Sywert van Lienden steeds groter: ook Belastingdienst wil geld niet aannemen

Foto: YT CC

Het wordt steeds lastiger voor Sywert van Lienden om een bestemming te vinden voor het geld dat hij verdiende met de omstreden mondkapjesdeal. Na KWF Kankerbestrijding en KiKa wil ook de Belastingdienst het geld niet aannemen.

Van Lienden hield ruim 9 miljoen euro over aan de veelbesproken mondkapjesdeal met de overheid, terwijl hij de indruk wekte geen winst te willen maken. Van Lienden beloofde het geld te zullen afstaan, maar instanties branden hun vingers er niet aan.

“Wij zien op sociale media dat wij bij de discussie worden betrokken. Er hangt een sfeer omheen dat wij een gedeelte van de winst in ontvangst zouden nemen. Dat is absoluut niet het geval. Wij willen niets met deze man te maken hebben. Wij willen niet profiteren van geld dat op een dubieuze wijze is verdiend”, zegt woordvoerder Pieter-Jan Zweendert van de Belastingdienst.

Nu zelfs de Belastingdienst het niet wil, wordt de kans steeds groter dat Sywert van Lienden al het geld zelf moet houden. Zweendert: “Dat is dan maar zo. Dat had hij zich moeten realiseren toen hij aan de deal begon.”

 
Deel dit artikel: