19 ℃

Prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane mogen woensdag weer op bezoek bij oma

Foto: RVD / Jeroen van der Meyde / Kzenon / Shutterstock.com

Ook voor prinses Beatrix was het een vreemde Koningsdag. Vanwege het coronavirus mag Beatrix, net als alle andere ouderen, geen bezoek ontvangen. Maar er is hoop. Vanaf komende woensdag wordt de bezoekregeling in kasteel Drakensteyn versoepeld.

Vanwege haar leeftijd behoort prinses Beatrix (82) tot een risicogroep. “Hierdoor kon zij Koningsdag niet zo uitbundig vieren als toen zij nog zelf vorstin was”, zegt royaltykenner Geert Hofmans. “Dat was echt even wennen. We herinneren ons allemaal de vrolijke beelden van Koninginnedag, waarbij Beatrix volop genoot van alle feestelijkheden.”

Dit jaar vierde prinses Beatrix Koningsdag heel anders. “De zusters zijn heel lief voor haar hoor”, weet Hofmans. “Maar ze zijn als de dood dat Beatrix het coronavirus oploopt. Zelfs een gebakje eten met haar kleinkinderen mocht niet. Heel sneu. Aan zo’n oude vrouw kun je bijna niet uitleggen wat er aan de hand is.”

Vanaf woensdag geldt er een soepeler advies voor het bezoeken van bejaarden. Dan mogen haar kleinkinderen Amalia, Alexia en Ariane weer op visite komen. “Nu is het dus nog even volhouden”, zegt Hofmans. “Ze probeerden er op kasteel Drakensteyn wel wat van te maken. Zo ging de jaarlijkse bingo gewoon door. Vorig jaar won Beatrix nog een leverworst. Je had haar moeten zien smullen.”

 
Deel dit artikel: