14 ℃

Prinses Ariane wordt 17 en zit net als ieder ander kind in Italië op school: “Belangrijk dat zij als een normaal kind opgroeit”

Prinses Ariane wordt 17 en zit net als ieder ander kind in Italië op school: “Belangrijk dat zij als een normaal kind opgroeit”
Foto: RVD / Z.M. de Koning

DUINO-AURISINA - Prinses Ariane werd woensdag 17 jaar. Ze vierde haar verjaardag niet in Nederland, want net als vrijwel al haar leeftijdsgenoten zit prinses Ariane in het buitenland op school. Haar ouders vinden het belangrijk dat Ariane als een normaal kind opgroeit.

Net als de meeste Nederlandse kinderen zit prinses Ariane op een middelbare school in het buitenland, in haar geval het United World College Adratic in het noordoosten van Italië. “De koning heeft altijd benadrukt dat zijn drie dochters een zo normaal mogelijke jeugd moeten hebben. Daar hoort dus ook bij dat Ariane de laatste jaren van haar middelbare schooltijd doorbrengt op een exclusieve privéschool in Italië”, zegt royaltyverslaggever Jan Asmodée.

Net als als veel leeftijdsgenootjes woont Ariane in de Italiaanse regio Fruili-Venezia Guilia. Asmodée: “Willem-Alexander en Máxima doen er alles aan om Ariane een gewone jeugd te bezorgen. En dus moet zij in Italië naar school. Een middelbare school om de hoek zou natuurlijk veel makkelijker zijn, maar de koning wil niet dat zij een voorkeursbehandeling krijgt, omdat ze toevallig prinses is.”

 
Deel dit artikel: