21 ℃

Dermatoloog: “Prinses Alexia heeft sproeten”

Een drama binnen het Koninklijk Huis: Prinses Alexia blijkt sproeten te hebben. Dat beweert althans dermatoloog prof. dr. Ron Zuurhaver.

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com / RVD / Erwin Olaf

Prof. dr. Zuurhaver bestudeerde honderden foto’s van prinses Alexia. “Rond haar neus en wangen zijn honderden piepkleine zones met meer pigment zichtbaar. We hebben helaas moeten vaststellen dat het vrijwel zeker om sproeten gaat”, aldus de arts.

De diagnose kan grote gevolgen hebben voor de 14-jarige prinses. “We weten dat sproeten verkleuren onder invloed van zonlicht. In de zomer zijn ze prominent aanwezig. In de winter zijn sproeten minder zichtbaar, maar ze gaan nooit helemaal weg”, legt prof. dr. Zuurhaver uit. “Ik begrijp dat dat moeilijk is, zeker voor de patiënt zelf, maar het is helaas wel de waarheid.”

Volgens de arts is er weinig tegen sproeten te doen: “Er zijn wel experimentele behandelingen, maar die staan echt nog in de kinderschoenen. Ik vrees dat prinses Alexia met haar sproeten zal moeten leren leven. En dat geldt ook voor haar omgeving, want het is natuurlijk niet leuk om te zien.”

 
Deel dit artikel: