14 ℃

Prins Andrew noemt gedrag van Willem-Alexander ‘niet handig’

Foto: Titanic Belfast / Wiki Commons CC / RVD / Martijn Beekman

De Britse prins Andrew heeft zich in een interview kritisch uitgelaten over het gedrag van onze koning Willem-Alexander. Hij noemt het gedrag van Willem-Alexander de laatste tijd ‘niet zo handig’. Het is opmerkelijk dat prins Andrew zo kritisch is op het koningshuis van een ander land.

Prins Andrew verwees onder meer naar de omstreden tripjes van Willem-Alexander naar Griekenland. De koning moest afgelopen jaar diep door het stof, nadat hij midden in de pandemie op vakantie was gegaan. “Met dergelijke uitspattingen maakt Willem-Alexander zich niet populair. Het heeft ook een beetje met fatsoen te maken. Hij had echt beter moeten weten”, aldus prins Andrew.

Niet alleen koning Willem-Alexander kreeg er van prins Andrew flink van langs. Prins Andrew had ook kritiek op kroonprinses Amalia, die tijdens haar 18e verjaardagsfeest de coronaregels overtrad. “Als lid van de koninklijke familie heb je een voorbeeldfunctie. Daar hoor je je naar te gedragen”, aldus prins Andrew. “Daarnaast is het jammer dat ik niet was uitgenodigd.”

 
Deel dit artikel: